Novinky 2012

17. 12 2012 Tak blíží se konec roku je třeba ho zhodnotit. Pro mě jako začínajícího chovatele byl krásný, plný očekávání a překvapení. Konečně můžu být spolu s dědečkem spokojená. Naše štěňátka se jménem Šťastná budoucnost jsou na světě. Každý chovatel po této zkušenosti musí být na sebe pyšný. A já jsem pyšná, nejenom na sebe, ale i na naší Belu a v neposlední řadě na nové majitele našich šťěňátek. Děkuji jim za jejich odvahu, že si vzali štěně od nás "začátečníků". Věřte, že jsme se od samého začátku snažili co jsme mohli, abychom pro náš první vrh udělali maximum. Od výběru pejska na krytí, až po vypuštění do vašich rukou. U nás si pobyli krátkou chvíli, hlavní břímě zodpovědnosti za ně teď ponesete vy. Jsem si jistá, že je nezklamete. I já se budu snažit Vás nezklamat. Jsem tu pro vás kdykoliv. Když nebudu něco vědět tak to určitě zjistím od paní Goliášové ( ta ví totiž úplně všechno) , tímto jí patří také veliký dík. Všem majitelům našich štěňátek ještě jednou děkuji.

Všem ostatním přeje ŠŤASTNÁ BUDOUCNOST

 krásné prožití svátků vánočních

a hodně štěstí v Novém roce.

Takhle jsme začínali                        a takhle končili.

     

16.12. 2012  Alwin naše poslední bílá kulička je pryč. Alwínek u nás zůstal nejdéle a taky jsme si na něj nejvíc zvykli, chodil s Belinkou domu se vyvalovat, tak s námi trávil hodně času. Moc mě mrzí, že jsme si nenechali Auru. Zazmatkovali jsme, měli jsme strach aby nám štěňátka nezůstala doma. A přitom poslední týden volalo spoustu zájemců, kteří by si rádi štěňátko koupili. Poslední komu jsme mohli udělat radost a nadělit předčasný dárek pod stromeček byla majitelka Alwínka. U ní se bude mít náš (teď samozřejmě už její) chlapeček dobře. Alwin je krásně bílý společně se svojí sestřičkou Aurou. Je moc mazliví, rád se nechává drbat za ušima a na bříšku. Poslední týden už s námi chodil na pěkně dlouhé procházky. Jsme moc rádi, že všechna naše štěňátka mají hezký domov, kde je jejich majitelé budou mít jistě rádi a věřím, že ty naše holčičky a chlepečci jim jejich lásku tisíckrát vrátí. Před sebou mají jistě šťastnou budoucnost, kterou mají ve svém jméně.

 

15. 12 2012 Aronek si hraje na shovku. Najdou? Nenajdou?

13. 12 2012 dneska si přijeli pro holčičku Allegru. Moc se jí nechtělo, museli jsme jí nahánět a nakonec se nám to podařilo. Bude se mít moc dobře, doma na ní čeká psí kamarádka Aidinka. Určitě spolu vymyslí spoustu lumpáren. Jsme zvědaví jaká slečna se z ní vyklube. Přejeme Allegře ať je spokojená a jejím majitelům ať jsou spokojeni s Allegrou.

9.12.2012 Albert neboli Bertík v novém domově s kamarádkou Betty ze Starého Rovného

8.12.2012 dnes odjel do nového domečku Albert, Bertík, Bertíček je to pěkný uličník. Je živý, veselý, taky umí pěkně kousat a nejenom maso. Dokonce si ho přijela vybrat sama čuvačí slečna Betty ze Starého Rovného. Už tedˇ se nemohu dočkat jek bude Bertík vypadat a jak spolu s Bettynkou k sobě budou pasovat. Už se moc těším na fotky.

7.12.2012 přidali jsme asi 150 fotek do společné fotogalerie :http://friska.rajce.idnes.cz/Vrh_A/

6.12 2012 Dorazily fotky Aslana alias Alfíka. Nevím, které štěňátko se má nejlíp, asi všechny. Děkujeme

 

5.12. 2012 dnes jsme dostali druhou včelku a panička nám strká do tlamičky stříkačku ze které leze krém, říká, že je to na červíky. Tak my jí tedy věříme. Taky nás dala u pana doktora na váhu a vážíme okolo 9 kg. Večer jsme za odměnu dostali rýži a králíčka. To jsme si pochutnali mňam mňam.

3.12 2012  dorazily fotografie Aury v novém domově, to se tak někdo má. Aura natažená před krbíčkem.Naše zlato se má jako v pohádce.

A Aronek jako král se svou zvířecí družinou.

Doma nám zůstává už jen Allegra, kterou si její majitelé vyzvednou pozdeji a Albert neboli Bertík a Alwin. Ti čekají na nové páníčky. Albert je živý všetečka, dokáže vyčmuchat vše co by panička nejraději ukryla. Alwin je rozvážný elegán, má krásně bílou srst, a černý nos jak uhel. Oba jsou veselý, dokáží se jednou ponožkou zabavit na celé odpoledne. V noci šmejdí po celé zahradě, vidíme jak se pohybují jen bílé koule, ráno pak vidíme, že tu a tam stromku chybí špička tu a tam větvička. Ale co by člověk pro ty berušky neudělal. Jsou to jedny z nejhezčích měsíců v mém životě. Takhle pohladit po duši vás umí jen zvíře, přesněji řečeno PES.

2.12.2012 Dnes odjeli do nových domovů Aronek Aslan. Dva chlapečci na které budeme vzpomínat hodně dlouho. Oni dva nám dali do života zkušenost, že né vždy porod probíhá tak jak bychom si představovali a protože vše dopadlo dobře, a jsou to kluci jako buci, jsme za tuto zkušenost moc rádi. Přejeme jim dlouhý a spokojený život, strávený v kruhu milující rodiny. Určitě je budou všichni mít rádi, snad jinak to ani nejde.

Také došly fotky od Abby. Jedno velké štěstí.

1.12. 2012 Aura naše slunce je také pryč. Včera se ozvali manželé J...., jestli máme volnou fenku. No měli jsme a neměli. Auru jsme si chtěli nechat, ale manželovo vysvětlení, že je vlastně jedno jestli si necháme holčičku nebo chlapečka, a že by byl stejně nejraději kdyby nám zůstala jen naše Bela. Takže nakonec byla Aura k mání. Dneska si ji budoucí majitelé přijeli vyzvednout. Co k Auře napsat: je seběvědomá odvážná, když šla všechna štěňata na přední zahradu ona vždy udělala pravý opaka šla na zadní. Nebála se šmejdit sama po zahradě, když všichni ostatní už odpočívali. Do ničeho se nehnala po hlavě, ani do rvaček ani do jídla, vždy nejprve shlédla situaci a pak se rozhodla co dál. Je krásně bílá, hezky stavěná zkrátka jsme si jí vybrali a věděli jsme proč. I když jednu favoritku jsme tam také ještě měli. Slabá útěcha pro nás je, že bude bydlet kousek od nás v Klášterci nad Ohří. Aura určitě své pány nezklame o tom jsme přesvědčeni.

30.11.1012 Abbynky  pelíšek, no není to nádhera !!!!!!

30.11 2012 Abby je pryč. Byl to takový fofr, že jsme zapomněli udělat poslední fotku. Ale to nevadí máme jí v srdíčku. Přeci jen je ve všem první. Je to náš první vrh, narodila se jako první a odešla jako první. Její majitelé jsou moc hodní lidé a já jim věřím. Abbynce přejeme dlouhý a spokojený život a paníčkům, aby jim Abby obohatila život jen v dobrém.

27.11. 2012 Aronek je druhý největší pejsek. Měl se podle pana veterináře narodit mrtvý, ale ejhle je živý až moc. Je rychlý, je ho všude plno, pořád něco šmejdí nejraději něco na zub. S ostatními vychází bez problémů. Pigment a zaúhlení už teď vypadá velmi slibně. Aronek půjde pracovat k ovečkám. Držíme palce ať se mu daří. Allegra žlutá holčička půjde k nám do Krušných hor ta jediná ze zadaných štěňátek zůstane tady poblíž. Půjde na hory, kde na ní čeká už jedna psí kamarádka. Měla by odejít druhý nebo třetí týden v prosinci.

26.11. 2012 V pátek 30. 11 odejde naše prvorozená holčička Abby. Už teď se nám stýská, proto si jí všichni celý týden budem užívat jak jen tu půjde. Abby byla bulánek vrhu, ale jen co se trochu rozkoukala tak se z ní stala pěkná derigentka všech sester a bratrů. Dokáže od jídla vyhnat všechny sourozence a maminku také. S počátečním bulánkem nemá už nic společného. Doma na ní čeká psí kamarád. V těsném závěsu za Abby půjde Aslan a Aron. Aslan byl tajným favoritem jak mého muže, tak mé mladší dcery. Je neskutečný. Takové štěně ve vrhu není. Méďa: hodný, klidný, rozvážný, mazel neskutečný, zkrátka takový bambulka. Sama jsem zvědavá co z něj vyroste. Už teď se těším na fotky. Má krásnou hlavu, kožich, pigment zkrátka celý tatínek. 

20.11.2012 Dnes jsme přidali fotografie do fotogalerie Auře a Alwinovi. Štěňátka už nevážíme protože jsou jako dělové koule, krásně papají jak granulky tak masíčko. Tento den proběhlo odčervení v pořadí druhé.

15.11 2012 přidáno pár fotek do Aslanovi fotogalerie.

14.11 2012 dnes proběhlo čipování, očkování a celková prohlídka, ouška, zuby, oči, kluci kuličky no zkrátka je pan doktor projel od hlavy až po paty.  Vše dopadlo na výbornou. Ještě pár dnů budou jen naši, musíme toho patřičně využít. Noví majitelé už se na ně moc těší.

11. 11 2012 přidány aktuální váhy štěňátek.

10.11 2012 přidali jsme fotografie (fialovému, žluté, černému). Bohužel jsme víc nestihli. Není to jednoduché.

9.11 2012 Doplněno pár fotek do společné fotogalerie. A pak, že se psi neumějí smát.

6.11 2012 dnes ráno proběhla odčervovací akce celé psí smečky. Doplněny aktuální váhy a fotografiie do společné fotogalerie.

3.11 2012 čekáme první návštěvy. Včera byla  štěňátka poprvé venku na travičce, nakonec si jich pár udělalo odpolední piknik.

  

1.11 2012 doplněno "pár" fotek, zjišťujeme, že udělat hezkou fotku je čím dál víc naročnější, alespň s fotoaparátem který máme k dispozici.

28.10 2012 přidali jsme fotky do jednotlivých fotogalerií + aktuální váhy štěňátek.

27.10.2012 usoudila jsem, že zase až tak chytrá být nemusím a vrátila se o den dříve. Příkrm jsme zkusili. Neviděli jste ten fofr s jakým se na to štěňátka vrhla. Myslím, že bylo akorát na čase, začínají se jim klubat zoubky. Také nám dorazila nazpět přihláška vrhu, kde jsou již uvedena čísla zápisu. Nyní musíme k veterináři, aby nám přidělil čísla mikročipů a hurá vše obratem zaslat znovu na plemennou knihu ČMKU a tam nám vystaví průkazy původu. Snad to vše stihneme, aby si budoucí majitelé  odváželi domů nejen štěňátko, ale i potřebné dokumenty. Zítra budeme vážit a pokusíme se nafotit nové fotografie.

Foto z prvního krmení:

  

23.10 2012 nové fotky budou až v neděli. Panička musí jet studovat. Tímto prosíme případné zájemce o trpělivost. Děkujeme. V neděli bychom chtěli zkusit první příkrm. Těšte se.

22.10 2012 přidány nové fotky do jednotlivých fotogalerií. Pigment zdědila štěňátka po tatínkovi. Radost pohledět.

   

21.10 2012 Přidány aktualní váhy štěňátek. Dárečky pro štěňátka viz obrázek. Budoucí majitelé nemusí kupovat obojek ani vodítko.

20. 10 2012 přidány nové fotky. Štěnátka rostou jako z vody. Je zábavné je pozorovat. Taky začínají otevírat očka. Maminka Bela už od nich odchází na delší dobu, trošku se proběhnout, vyvenčit. Veškerou péči o štěňátka zvládá Bela s noblesou a pohodou. Jinak vše probíhá tak jak má, a my se těšíme, až začnou trošku běhat a budou živější. Až se tak stane myslím, že budeme ještě rádi vzpomínat na období kdy jen jedli a pili.

16. 10 2012 přidali jsme pár fotek do galerií.

15. 10 2012 Dnes jsme měli uřední den, poslali jsme přihlášku vrhu. Jména, která jsme vybrali, nebo si je vybrali budoucí majitelé.

pejsci: ALBERT, ALWIN, ARON, ASLAN

fenky: ABBY, ALLEGRA, AURA

14.10. 2012 první jméno pro holčičku je na světě, bude se jmenovat  ABBY  ŠŤASTNÁ BUDOUCNOST jen nevíme která z nich ho dostane do vínku.

13.10.2012 Dnes přišla na řadu manikůra (stříhání drápků). Není to vůbec jednoduché, museli jsme vždy počkat, až štěnda usnou a pak rychle šmik šmik. No máme to za sebou doufám jen, že jsme žádné nevynechali. Přidali jsme aktuální váhy a foto.

12.10. 2012 dne jsme vyměnili stužky za malé rozlišovací obojky. Nelekejte se nových barev. Přidány fotky a váhy štěňátek.

 

11.10. 2012 dnes jsme napravili co jsme včera zapomněli udělat a modrý pejsek už má také svou fotogalerii. Ostatním jsme také pár fotek přidali.

10.10 dnes jsme zjistili, že váha kterou jsme štěňátka při narození vážili je na dvě věci. Takže jsme koupili váhu novou, digitální. Bohužel přesná porodní váha není tedy známá. Aktuální váha dnes je s odchylkou dva gramy, alespoň tak to deklaruje výrobce. Přidali jsme jednotlivým štěňátkům jejich fotogalerie (jen na modrého jsme nějak zapomněli).

tuto ano                                                                                 tuto ne

                                                              

9.10 2012 nemůžu si odpustit tuto fotku jsem nedat, barva jak na vlejce ČR modrá mašle (druhorozený kluk) červená mašle (prvorozená holka) bílou barvu dodali čuvači. Přidána společná fotogalerie viz štěňata vrh A

 

Máme to za sebou. Všichni odpočíváme. Děkujeme za gratulace.

8. 10 2012 kontrolní sono prozradilo, že ještě nejsou všechna štěňátka venku konečný počet 4 pejsci a 3 fenky

10:45  třetí pejsek (tmavě zelená mašlička)

11:00 čtvrtý pejsek (světle zelená mašlička)

 

8.10 2012

2:02 druhý pejsek (bez mašličky)

1:20 třetí fenka (růžová mašlička)

7. 10. 2012

22:59 druhá fenka (bez mašličky)

21:20 první pejsek (tmavě modrá stužka)

19:20 první fenka je na světě (červená stužka)

 

26. 9 2012 Nastávající maminka

            

       

9.9 2012 investice vložená do porodní bedny před dvěma lety najde konečně své uplatnění. Už je připravená a začínáme se zvykáním.

3. 9 2012   

 VŠEM NA VĚDOMOST SE DÁVÁ,

ŽE NÁM DOŠLA DOBRÁ  ZPRÁVA.

ŠTĚŇÁTKA MALÁ BUDE BELA MÍT

UVIDÍME CO DÁL SE BUDE DÍT.

KOLEM 8. 10 SE NARODIT MAJÍ

RODIČE VŠE DOBRÉ JIM DO VÍNKU DAJÍ.  

RÁDI BYCHOM PRO NĚ DOBRÉ PÁNY

OZVĚTE SE A BUDETE JISTĚ RÁDI

 

7. 8. 2012 v brzkých ranních hodinách vyrážíme máme před sebou témeř 620 km. Cesta proběhla pro nás bez problémů pro Belu taktéž jen jediná maličkost "skoro celou cestu stojí" V 16.00 jsme na místě. Cílem naší cesty byla paní Jana Goliášová http://www.slovenskycuvac.net/, která byla naší poslední záchranou v našem marném snažení o štěňátka. Po přivítání a prohlídce její početné smečky psů pokračujeme dál dalších cca 100km do Spišské Nové vsi. Mimochodem naším favoritem ve smečce paní Goliášové je fenečka Alina Janin ranč, je neskutečně krásná a milá. Ve Spišské už na nás čekají, jedeme se podívat na pejska Uro z Pozdišovskej doliny vlastním jménem Nero. Téměř okamžitě se rozhodujeme je to on našeho srdce šampion. Nero je krásný. Fotky které jsme měli k dispzici vůbec nedokázaly vystihnout jeho kvality. Má krásné černé oči, nos jak uhel, kožíšek jak medvěd. Přes svou velikost se pohybuje krásným ladným krokem. Jeho sexuální apeti je neskutečný. O jeho rychlosti a šikovnosti se máme možnost přesvědčit za okamžik. Za 10 minut je po všem. Já jako správná ženská se neubráním pořádnému pláči. Veškerou práci za nás odvedla paní Goliášová. Tímto jí patří veliký dík. Bela byla neskutečně klidná a dostali jsme pochvalu. Bylo to učebnicové krytí. Pořád to nebylo nic proti následujícímu dni kdy opravdu bylo hotovo do dvou minut. Krytí jsme pořádně zapili slivovicí.Vynikajícími hostiteli byli manželé Teringovi  a i jim patří obrovský dík. Máme hotovo a odvážíme paní Goliášovou do jejího krásného skanzenu, loučíme se a nabíráme směr domov. Domů dorážíme ve tři hodiny ráno. Jsme doma s tím nejcenějším co jsme na Slovensku mohli dostat. Krásný dárek k  narozeninám. Více v sekci štěňata.

URO Z POZDIŠOVSKEJ DOLINY

   

 

     

pár fotografií z Tater

   

 

6. 8 2012 progesteron 4,32. Zítra vyrážíme směr Slovensko.

28. 7 2012 BH  Nové foto.

 

14. 7 2012 Pár fotek pro zábavu.

   

13. 7. 2012  Prázdniny jsou v plném proudu. My s napětím očekáváme kdy Bela začne hárat. Zatím žádného pejska nemáme vybraného. Pár se nám jich líbí, ale hlavně aby se nějaký líbil Bele.

24. 6. 2012 Začínají prázdniny hurá. Příští výkend jedeme do Brna, tak když tam budeme omrkneme nějakého pejska. Zatím aktuální foto Bely a Nany. Všem, co se mají narodit štěňátka gratulujeme a zároveň se  těšíme až vyrazíme my. Ještě máme spoustu času najít toho pravého.

    

6. 5 2012 jsme jen jako diváci navštívili výstavu v Praze. Bylo na co se koukat. Nejen mazi čuvači, ale i mezi ostatními plemeny. Měli jsme sebou naší Nany, ale protože panička je tululum bum na ptáčky a nevzala pro Nanynku platný očkovací průkaz tak celou výstavu musela prosedět v autě. Taky se moc těšíme na léto, (kdy podnikneme poslední pokus) a pojedeme na Slovensko pokusit se o štěňátka.

28. 4.2012 holky si užívají klid a pohodu na zahradě

 

16. 4. 2012 holky odpočívají.

13. 4. 2012 procházky a zase procházky, ale tentokrát už ve dvou. Bela a Nany.

      

7. 4. 2012 návštěva u manželů Polívkových a Huberta (Acer z Tasíkova dvora)

 

15.3 2012 Sonografické vyšetření jsme neudělali z důvodu opětovného vyholení bříška, ale s lítostí musíme  konstatovat, že Bela štěňátka nečeká. Touha po přírůstku do rodiny nás přemohla a na popud dcer jsme si koupili Nanynku. Jde o fenku čivavy. Bela má společnici na hry a my plyšáka na mazlení. Vzhledem k opakovaným neúspěchům před námi stojí otázka co dál. Uspořádáme rodinnou radu a uvidíme. Naše Nany.

9. - 12. 2 2012 krytí Bely. Udělali jsme co bylo v našich silách. Nezbývá nic jiného než čekat.

6. 2 2012 hodnota progesteronu 2,06.

19.1 2012 Trošku si zkoušíme hrát a vytvořili jsme pro naší chovatelskou stanici vizitky. Přeci jen člověk nikdy neví kdy se to může hodit.

15.1 2012 v pátek konečně napadl i u nás první sníh, zábava nejen pro děti, ale i pro Belu

  

 

 

1.1 2012 V Novém roce 2012 hodně zdraví a spokojený život nám i našim čtyřnohým miláčkům přeje Šťastná budoucnost.

 

.